POPPENRING

Met mijn creatie Iris won ik in Oktober 2008 op de internationale poppen- en berenbeurs in de 'Ahoy rotterdam de Poppenring. De Poppenring is een prestigieuze internationale prijs voor poppenkunstenaars. Heel wat poppenkunstenaars zoals Joke Grobben, Nel Groothedde, Hannie Sarris, Diane Guelinckx, Kim van de Wetering, Marijke van Ooijen en Claudine Roelens wonnen deze prestigieuze prijs de jaren daarvoor.
In datzelfde jaar behaalde ik ook de tweede plaats van een andere wedstrijd, de Fairy Fantasy Forum Challenge 2008 ook in Ahoy Rotterdam, Nederland. Deze elf werd speciaal gemaakt voor deze wedstrijd met als thema “nachtwezens”.KUNST

Tot mijn 18de volgde ik na school tekenlessen op de kunstacademie. Later volgde ik ook nog opleidingen juwelen ontwerpen, fotografie, beeldhouwen en glasblazen. Maar mijn grote passie bleef het boetseren van elfen.
Ik boetseer elfen omdat ze zo vrouwelijk en ongrijpbaar zijn. Ik hou ervan om hun kwetsbaarheid en sereniteit weer te geven in mijn ontwerpen. Hun vleugels zijn een symbool van vrijheid, iets waar ik erg op sta. Iedere elf is een uiterlijke expressie van een innerlijk visioen en het maanlicht is mijn voornaamste inspiratiebron. Zachte aardetinten en witte tonen met een feeërieke sfeer zijn karakteristiek voor mijn werk.